De praktijk

Praktijk voor BioEnergetische Geneeskunde

Onze praktijk is opgericht op 1 jan. 1997 in Haarlem. Dokter Astro was toen al bijna 10 jaar werkzaam als (waarnemend) huisarts en arts voor klassieke homeopathie. Daar kwam in de loop van 1996 de biofysische geneeskunde bij. Dit was aanleiding om de praktijk een nieuwe naam  en per 1997 tevens een officiële status te geven. Tijdens Simmer 2000 zijn wij verhuisd naar Friesland en voelen ons daar enorm thuis.

De naam BioEnergetische Geneeskunde geeft nog wel eens wat verwarring. Het is geen op zichzelf staande discipline. Het wordt gebruikt om diverse takken van de complementaire geneeskunde onder één noemer te brengen. Naast andere aspecten onderscheiden dezen zich, doordat ze zich concentreren op energie en informatie en minder op materie. Zij probeert zich zo dicht mogelijk te bewegen naar de ervaringen in het dagelijks leven. Het is mooi en uitputtend beschreven in het boek “Bio-energie” van Nico Westerman.

Voor ons biedt dit container-begrip een vertrouwd dak voor delen van de algemene geneeskunde, de homeopathie, de biofysische geneeskunde met o.a. de bioresonantie-therapie, de antroposofische geneeskunde, de natuurgeneeskunde, INTEGRA® / NEI® en RATHEGA® ( methoden van Roy Martina en Nico Westerman), het filosofisch consult en spirituele geneeskunde.