INTEGRA en NEI

INTEGRA®

De afkorting INTEGRA staat voor ‘Integratie Natuurlijke Therapieën & Energetische Geo Reflex Analyse’. De Nederlandse arts Roy Martina heeft na jarenlange studie de beste onderdelen uit vele natuurgeneeswijzen gecombineerd. Hierdoor ontstond een nieuwe methode voor diagnose en behandeling, INTEGRA genaamd. Met de INTEGRA-methode is de arts in staat sneller en beter resultaat te bereiken bij de behandeling van medische klachten doordat een therapie wordt gebruikt die het best is afgestemd op de patiënt en de klachten. INTEGRA werkt vanuit de bewustwording van de oorzaak van de ziekte. Een INTEGRA-behandeling bestaat uit drie stappen:

Eerst worden in de diagnosefase de klachten zorgvuldig afgebakend en onderzocht welke problemen er aan ten grondslag kunnen liggen.

In de tweede stap wordt de meest effectieve therapie bepaald.

Uiteindelijk vangt de behandelfase aan. Hierbij worden onder andere complex homeopathische middelen, vitamines/mineralen, softlasertherapie en NEI toegepast. De behandelfase wordt ondersteund door de zogenaamde Multiple Index Score (MIS).  Deze score meet in hoeverre er wat “mis” is en stelt de therapeut en de patiënt in staat vast te stellen of er vooruitgang is en of de behandeling moet worden aangepast.

Deze methodiek lijkt veel op de RATHEGA® methode van collega Nico Westerman , die dokter Astro heeft geïntegreerd met bovenstaande methode.

NEURO-EMOTIONELE (NEI®) INTEGRATIE®

NEI is een van de therapieeën die gebruikt wordt binnen de INTEGRA-methode. De arts richt zich met NEI op emotionele en lichamelijke blokkades bij de patient. Met NEI wordt de bron van die blokkades opgespoord. Belangrijk daarbij zijn de zogenaamde PEG’s, ook wel aangeduid als ’emotionele virussen’. PEG, het Psycho Energetische Geheugen, is een geest/lichaamspatroon waarbij een trauma, een negatieve ervaring, opgeslagen wordt in de cellen of organen van het lichaam. Bijna elk mens heeft PEG’s. Om negatieve ervaringen/emoties normaal te kunnen verwerken moeten ze door zowel de rechter als door de linker hersenhelft worden geregistreerd en verwerkt. Blokkerende emoties, die lichamelijke klachten kunnen gaan veroorzaken, kunnen het best verwerkt worden als de linker en de rechter hersenhelft voldoende met elkaar in evenwicht zijn. De arts gebruikt de NEI-therapie om een dergelijke evenwichtige werking van hersenhelften bij de patiënt te bereiken. Hierdoor is de patient in staat belastende emoties vrij te laten komen en vooral los te laten. Een NEI-behandeling duurt 15 tot 30 minuten. NEI geeft bij de patiënt vaak het gevoel van opluchting en energie.