Openbaar Vervoer

Via het Openbaar Vervoer

Helaas zijn we lastig te bereiken met het openbaar vervoer. Het kan wel , maar dan moet u of 20 minuten lopen . Een enkeling neemt z’n fiets mee of huurt er één op station Heerenveen.
Als het lopen geen bezwaar is, neemt u in Heerenveen bus lijn 84 naar Assen. U moet dan uitstappen na Gersloot op de kruising Hoek Hearrewei / Lukster Heawei (dat ligt tussen Tijnje en Luxwoude). Deze halte wordt “Hoek Luxwoude” genoemd . Het is dan nog 20 min. lopen naar het zuiden.

Het alternatief voor lopen/fietsen is ……

De Opstapper

  • De Opstapper is een aanvulling op het lijngebonden openbaar vervoer. Indien dit lijngebonden openbaar vervoer (trein, bus, belbus, buurtbus) niet in uw dorp komt, dan biedt De Opstapper een aanvullende verbinding tussen uw dorp en een knooppunt.
  • Er zijn 2 mogelijkheden om naar Luxwoude te komen met de Opstapper:
    • via treinstation Heerenveen met lijn 6211 (trein Zwolle of Leeuwarden)            Duur: 20 minuten
    • via busstation Gorredijk met lijn 6212 (buslijn 21 Drachten of Leeuwarden).     Duur: 20 minuten

Hoe werkt De Opstapper?

Voor gebruik van de Opstapper dient u altijd minstens één uur van te voren te reserveren via het gratis telefoonnummer 0800-280 280 3.

De Opstapper-halte in Luxwoude bevindt zich op de Hegedijk voor het dorpshuis “’t Trefpunt” en ligt 200 meter lopen van de praktijk (bij de 2e kruising).
Met De Opstapper kunt u (ieder uur ) naar of vanuit uw eigen dorp reizen. De Opstapper brengt u naar een Opstapper-knooppunt (treinstation of busstation) , vanaf dit knooppunt kunt u verder met lijngebonden openbaar vervoer rijden. Het omgekeerde geldt ook; vanaf het station in Heerenveen of Gorredijk kunt u met de Opstapper naar Luxwoude reizen.

Wat kost De Opstapper?

Voor elke rit betaalt u € 2,50 (elke enkele reis naar of van het Opstapper-knooppunt. De Opstapper brengt/haalt u vanaf de Opstapper-halte in uw dorp. In uw dorp kunt u ook van huis gehaald of naar huis gebracht worden. Deze extra service kost € 4,00 per rit extra. Van of naar de Opstapper-knooppunthalte betaalt u dan €6,50 per enkele reis.

Wanneer kan ik de Opstapper reserveren?

U reserveert minimaal 60 minuten voor de in de tabel aangegeven vertrektijd vanaf uw Opstapper-halte of vanaf uw Opstapper-knooppunthalte. U reserveert minimaal 90 minuten voor de in de tabel aangegeven vertrektijd indien u in uw dorp van huis gehaald wilt worden. U kunt alleen binnen uw kern/dorp van huis gehaald worden.

U kunt op verschillende manieren reserveren:

  • via het gratis telefoonnummer 0800-280 280 3 (bellen of een sms versturen)
  • via internet gaat u naar arriva.nl/fryslan/opstapper en vult daar het reserveringsscherm in. U kunt tot maximaal 3 maanden van te voren reserveren. Op de pagina na het lijnoverzicht geven ze stap voor stap aan hoe u kunt reserveren.
  • Tenslotte kunt u ook een mail sturen naar <centrale@kijlstra.nl> ; dit is het taxibedrijf dat deze service uitvoert.

Mocht bovenstaande toch te ingewikkeld zijn (dat vinden wij ook) , bel ons dan gerust op. We proberen dan samen een oplossing te vinden. Moet lukken.

In ieder geval goede reis.