Pieter Astro

Pieter Astro

Portret Pieter Astro

Mijn naam is Pieter Astro en ik ben sinds 1985 gelukkig getrouwd met Edithe en sinds 1989 voeren wij samen een praktijk.  Eerst alleen als huisarts, later ook voor homeopathie, biofysische geneeskunde, INTEGRA en NEI, en  natuurgeneeskunde.

De studie geneeskunde is mij toegevallen. Ik werd meteen de eerste keer ingeloot.  Daar ben ik nog dagelijks dankbaar voor.  Het is duidelijk een roeping en zit in mijn hart en nieren.  Tijdens de studie heb ik me ook met veel randgebieden bezig gehouden. Een deelstudie Wijsbegeerte en medische Ethiek is er een van . Ook de antroposofische geneeskunde had en heeft mijn belangstelling.

Na het behalen van de artsentitel heb ik in militaire dienst en daarna gewerkt als assistent Psychiatrie en delen van de opleiding tot psychiater gevolgd. Toch gekozen om huisarts te worden. Na die opleiding 6 jaar huisarts geweest met veel plezier en helaas zonder eigen praktijk. Er was in die tijd een groot overschot aan huisartsen.  Van 1991 – 1996 heb ik tevens gewerkt als arts in een verpleeghuis voor dementerenden. Ik mocht dat werk ook doen voor de bewoners van het Anton Pieckhofje in Haarlem.  De eerste kleinschalige woonvorm voor dementerenden in Nederland en ver daarbuiten.

Mijn loopbaan nam een belangrijke  wending, toen bleek dat bioresonantietherapie en INTEGRA beweerden, dat ze iets konden betekenen bij een gevoeligheid voor gluten/tarwe. Beide zonen waren daarmee “behebt”. Als deze methoden dat konden, wilde ik het zelf kunnen; dus beide opleidingen gedaan en ermee aan de slag. Al snel bleek, dat mijn zonen er enorm van opknapte en dat ze alles weer konden eten. Toen  dat rondging , werd de eigen praktijk snel zo druk, dat het niet meer te combineren was met de overige werkzaamheden. De Praktijk voor BioEnergetische Geneeskunde was geboren. Later kwam ook de natuurgeneeskunde als belangrijke vorm van geneeskunst erbij.

Mijn missie is… te luisteren naar mijn medemensen en hen dan die hulp en aandacht te geven, waar ze wezenlijk om vragen, teneinde hen in staat te stellen het beste uit zichzelf, het leven en de wereld te halen. Te strijden tegen maatschappelijk onrecht.
De Geneeskunde weer tot een Geneeskunst maken met Compassie en Intuïtie.